duikerseiland (15) duikerseilandDuikereiland

In het pittoreske haventje van Houtbay kunt u met een boot naar Duikereiland. Op dit eiland hebben honderden zeehonden hun thuis vinden, en ligt ongeveer een half uur varen vanuit de kust. Om 9.15 uur vertrokken wij vanuit Hout Bay met de boot richting Duikereiland. Na ongeveer 30 minuten varen zagen wij de robben op het eiland liggen. De stank, afkomstig van de robben, was echt niet te harden. Maar het beeld zal altijd bijblijven, het is uniek al die robben en het geluid dat ermee gepaard ging, fantastisch. Bij de terugkeer stond  een typisch Zuid Afrikaans orkestje ons op te wachten die vrolijke Afrikaanse muziek speelde. 

pinquinsbauldersbay 10Boulders Beach is een beschut strand, bestaande uit inhammen tussen granieten rotsblokken, waaraan het zijn naam heeft te danken. Het is gelegen op het Kaapse Schiereiland,  in de richting van Cape Point. Het strand is ook algemeen bekend als Boulders Bay. Het is een populaire toeristische locatie als gevolg van een kolonie,ongeveer 3000,  zwartvoetpinguïns, die zich hier in 1982 vestigden. 

Je kunt de pinguïns vanaf een afstand bekijken. Er is een wandelpad naar het strand waar de pinguins samen liggen, waggelen en zwemmen. 

 

Kaap de Goede Hoop. Deze kaap bevindt zich op de zuidelijke punt van het Kaapse Schiereiland. Kaap de Goede Hoop wordt traditioneel gezien als markering voor de overgang tussen de Atlantische Oceaan en de Indische Oceaan.