Vandaag stond van alles op het programma, waterval, grotten, eten in typisch zuid Afrikaans restaurant, struisvogelboerderij, met aansluitend bezoek aan lederfabriek. En om af te sluiten een avond van dans en vermaak.

Waterval Rust en Vrede was onze eerste halte.  Het pad ernaar toe was goed begaanbaar en veilig. Aan de waterval was het echt genieten van de omgeving.

 De Cango Caves zijn universeel erkend als Zuid-Afrika's grootste natuurwonder. In de Swartberg formatie, dichtbij de beroemde Swartberg pas, bevind zich een plooi waarin 100 miljoen jaar geleden zich mineralen hebben gaan bundelen tot kristallen.  

Nu was het tijd om naar een typisch Zuid Afrikaans restaurant te rijden, Kobus Se Gat. Over dit restaurant wordt veel geschreven en diverse boeken. 

Wij waren verwonderd toen we aankwamen. Er stond een houten wegwijzer naar het restaurant. Het was een oud gebouw. In het restaurant zagen wij dat de grond gewone aarde was. De tafels stonden in een vierkant met daaraan een barbecue bevestigd, waar de gastvrouw het vlees op bakte. 

Na dit zuid Afrikaans diner reden wij richting struisvogelboerderij. Wij kregen wij een schouder massage door de struisvogels, liepen over struisvogeleieren en tot slot hen eten geven.  

Oudtshoorn wordt ook wel de verenhoofdstad van Zuid-Afrika genoemd. De naam stamt nog uit de tijd dat de veren van de struisvogels wereldwijd in trek waren.  Om 19.00 uur stond een wagen ons op te wachten die naar de plaats van de dans en vermaak reed, dat werd verzorgd door het orkest Magic Moments.

Rust Vrede - Cangogrotten - Struisvogelboerderij - Vermaak en dans